KEMPEN MILO®
STIK PEK
X-CHANGE
TELAH BERAKHIR

Stik Pek X-Change

Terima kasih atas penyertaan anda.

Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang menyertai dan kami gembira untuk mengumumkan bahawa stik pek sedang menuju ke komuniti kraftangan tempatan untuk penghasilan kraftangan istimewa. Bukan itu sahaja, usaha ini telah membantu meningkatkan hasil mata pencarian mereka.Teruskan amalan mengitar semula hari ini!

DENGAN KERJASAMA KOMUNITI SETEMPAT

Melalui kempen MILO® Stik Pek X-change, kami bekerjasama dengan komuniti setempat untuk mengguna semula MILO® stik pek sebagai salah satu inisiatif mereka untuk menjaga alam sekitar. Komuniti setempat ini membantu masyarakat mencari sumber pendapatan di samping memastikan seni kraftangan Malaysia supaya tidak lapuk dek zaman.

 
Upcycle Shack

Upcycled Shack  Upcycled Shack yang diasaskan oleh Tressie Yap bertujuan untuk membantu masyarakat yang kurang berkemampuan dalam mengguna semula barangan terpakai sebagai produk kraftangan.

 

Ketahui Lebih Lanjut

Inspirasi Kreatif

Inspirasi KreatifInspirasi Kreatif menggunakan bungkusan produk MILO® untuk dijadikan beg kitar semula. Ia juga bekerjasama dengan Green Gladiators untuk kempen kitar semula masyarakat setempat.
 

Ketahui Lebih Lanjut

Helping Hands Penan

Helping Hands PenanHelping Hands Penan membantu komuniti kaum Penan di Sarawak melalui pembuatan dan penjualan barangan kraftangan. Dana yang dikumpul digunakan untuk tujuan pendidikan masyarakat kaum Penan.

 

Ketahui Lebih Lanjut

Nerine Ong

Nerine OngNerine Ong menggunakan kemahiran kraftangannya dalam mengguna semula bungkusan makanan terpakai sebagai bakul dan barangan harian.

 

Ketahui Lebih Lanjut

JOM SAYANGI BUMI, KITAR SEMULA HARI INI


 
Sayangi Bumi 
MILO® SAYANG BUMI adalah inisiatif daripada MILO® untuk menggalakkan pengamalan gaya hidup hijau dalam kalangan pengguna. Selain membekalkan tenaga dan nutrisi dengan kebaikan MILO® buat pengguna kami, kami ingin masyarakat yakin bahawa MILO® adalah jenama yang akan merintis dan menginspirasi usaha supaya bumi kekal hijau.