Memperkenalkan MILO® NUTRI PLUZ baharu

milo® NUTRI PLUZ


Mudah dan senang dipadankan dengan sebarang hidangan, MILO® Nutri Pluz membantu ibu-bapa yang kesuntukan masa dalam memastikan anak mereka mempunyai tenaga yang mencukupi untuk menghadapi hari mereka. MILO® UHT boleh didapati dalam pek 200ml sekali hidang yang menyenangkan, serta terdapat di semua kedai serbaneka, pasar mini, pasar raya dan pasar raya besar. Lengkapkan anak anda dengan tenaga yang diperlukan seharian dan pek MILO® Nutri Pluz untuk mereka ke sekolah! Produk ini dijamin halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).
Maklumat lanjut: https://www.nestle.com.my/our-halal-promise

milo® NUTRI PLUZ


 
Nutri Pluz
Nourishing Energy of Milo

Tenaga berkhasiat MILO®

Protein dengan nutrien penting termasuk Vitamin B yang membantu pembebasan tenaga efisien daripada makanan anda.

More Calcium

2X Kalsium*

Setara dengan Kalsium dalam satu gelas susu. Kalsium penting untuk membina tulang dan gigi yang kuat

*Berbanding dengan MILO® UHT

Good Source of Protein

Sumber Protein yang baik

Protein membantu pertumbuhan dan pembaikan tisu badan, tulang dan organ.

Less Sweet Taste

Rasa kurang manis

Vitamin D

2X Vitamin D*

Membantu penyerapan Kalsium dan Fosforus untuk tulang sihat  
 
*Berbanding dengan MILO® UHT

FAQ

2x kalsium dalam MILO NUTRI PLUZ bermakna kandungan kalsium dalam produk adalah 2x kandungan kalsium berbanding dengan MILO UHT.
 

 

Kanak-kanak 7-9 tahun memerlukan 1000g Kalsium dan 15µg Vitamin D sehari manakala mereka yang berumur 10-12 tahun memerlukan 1300mg Kalsium dan 15µg Vitamin D.*

1 hidangan MILO® Nutri Pluz (200ml) mengandungi 240mg Kalsium dan 4µg Vitamin D. Ini bermakna 1 hidangan MILO Nutri Pluz membekalkan 24% (7-9 tahun) atau 18% (10-12 tahun) keperluan Kalsium, serta 26% keperluan Vitamin D kanak-kanak sehari.

*Berdasarkan Saranan Pengambilan Nutrien Malaysia (RNI) 2017

Kalsium biasa terdapat dalam produk-produk tenusu seperti yogurt, keju dan susu.

MILO Nutri Pluz juga adalah sumber Kalsium yang baik di mana ia mengandungi 240mg Kalsium dalam setiap hidangan (200ml) setara dengan Kalsium dalam segelas susu.

Kalsium juga boleh didapati dalam pelbagai sumber makanan lain termasuk sayur-sayuran, bijirin, makanan yang diperkuat dengan Kalsium, ikan dengan tulang yang boleh dimakan seperti sardin, tauhu, tempe dan sebagainya.

Menurut kajian tempatan*, 1 dalam 2 kanak-kanak di Malaysia kekurangan Kalsium & Vitamin D.

*Poh BK et al, 2013

Pengambilan Kalsium dan Vitamin D penting untuk mengekalkan tulang dan gigi yang kuat manakala Vitamin D pula membantu penyerapan Kalsium dan Fosforus. Kesemua nutrien ini penting untuk kesihatan tulang & gigi.

Kekurangan Kalsium dan Vitamin D akan menyebabkan ketumpatan tulang berkurangan, yang akan mempengaruhi pertumbuhan dan perkembangan.

1 hidangan MILO® Nutri Pluz (200ml) mengandungi <1 sudu teh (4.2g) gula tambahan*.

*gula (sukrosa), 1 sudu teh=5g

MILO® UHT dan MILO® Nutri Pluz keduanya mengandungi kebaikan semulajadi susu, malt dan koko. Kedua-duanya kaya dengan vitamin dan mineral untuk pembebasan tenaga efisien daripada sumber makanan.

MILO® Nutri Pluz mengandungi 2x Kalsium dan Vitamin D berbanding MILO® UHT.

MILO® Nutri Pluz rasa kurang manis dan lebih rasa susu manakala MILO UHT mempunyai lebih rasa coklat untuk menepati cita rasa pengguna.