Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Generasi Aktif​ Bersama Shalma Ainaa

Shalma Ainaa

Shalma Ainaa

Rutin yang penuh aktiviti bukan penghalang untuk Shalma kekal aktif

Sibuk dalam urusan seharian sebagai usahawan dan hos TV tidak menghalang Shalma Ainaa untuk kekal aktif. Minat yang mendalam menjadi sumber inspirasi untuk mencabar kemampuannya.
 

5 Inspirasi Daripada Shalma Ainaa

Minat bersukan sejak kecil membuatkan Shalma kekal aktif

“Saya seorang yang sangat aktif dan sangat sukakan sukan sejak kecil lagi. Sebelum wujudnya futsal perempuan, saya dah sertai olahraga.”.

Young Shalma Ainaa

Dorongan bapa dan kawan-kawan menguatkan semangatnya

“Saya mula minat futsal sebab dikelilingi kawan-kawan yang suka main futsal. Ayah pula sentiasa memberi sokongan padu untuk mengajar saya bermain bola.”.

Cabaran dalam gelanggang timbul rasa keseronokan

“Sukan futsal dan bola sepak ni sangat mencabar lagi-lagi bila dalam gelanggang. Tapi bila dapat jaringkan gol rasa seronok betul!”.

Aktif bersukan banyak membentuk peribadinya

“Bagi saya, ia (sukan) membentuk peribadi… sebab saya rasa akan jadi lebih bersemangat. Dalam gelanggang pun, ia mengajar tentang semangat berpasukan”
 

Shalma Futsa

Positif dalam kehidupan seharian

Shalma akan sentiasa mencari semangat positif dalam rutin seharian untuk memastikannya kekal fokus kejar matlamat.

GALERI

Shalma with Trophy
Shalma with team 
Shalma Futsal team 

Apa yang diperlukan untuk mencapai matlamat anda? Ketekunan, komitmen dan sifat cekal yang sejati adalah kunci untuk mendaki tangga kejayaan. Jalan menuju kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah, tetapi dengan kecekalan yang sejati, anda dapat mencapai matlamat anda dengan lebih cepat. Seperti ikon-ikon MILO® Generasi Aktif, mereka mempunyai kesihatan fizikal dan minda yang positif untuk mendorong mereka melalui pelbagai cabaran dalam kehidupan.

Kita pasti akan menghadapi stres dan tekanan apabila menempuhi sebarang rintangan. Oleh itu, keperibadian yang positif boleh membantu kita menangani apa-apa tekanan dengan lebih baik. Jadi, apakah cara-cara untuk kita membina keperibadian yang positif ini? Jawapannya adalah dengan kekal aktif melalui bersukan, sama seperti yang dipraktikkan oleh ikon MILO® Generasi Aktif. Aktiviti sukan dapat melatih kita untuk menjadi tangkas dan fleksibel secara fizikal, sekali gus dapat meningkatkan kemahiran insaniah seperti bekerjasama dan mengatur strategi.

Ikuti perkongsian Shalma Ainaa dari MILO® Generasi Aktif tentang pengalamannya menerokai Malaysia sebagai jurugambar profesional dan atlet basikal.

KEKAL CEKAL UNTUK MENGEJAR IMPIAN ANDA 

Sifat cekal itu ada dalam semangat yang berkobar-kobar dan ketabahan untuk menghadapi sebarang cabaran dalam mengejar cita-cita anda. Dengan MILO® Generasi Aktif, anda boleh dapatkan inspirasi untuk terus membina kekuatan fizikal dan nilai positif yang boleh membawa anda pergi lebih jauh!

KEBERANIAN
Pupuk keberanian dalam diri anda dengan menjadi individu yang tidak gentar dalam mengambil risiko bagi mencuba sesuatu yang baru

BERCITA-CITA TINGGI
Pastikan anda mempunyai impian yang besar. Terus bersungguh-sungguh dan komited dalam memastikan segala impian anda menjadi kenyataan.

KEGIGIHAN
Pastikan anda mempunyai keinginan untuk terus berusaha tanpa berfikir untuk berputus asa dalam mencapai matlamat anda — dapatkan inspirasi daripada MILO® Generasi Aktif sekarang.

KERAJINAN
Apabila keadaan menjadi sukar, perkara yang sukar itu juga akan beransur pergi. Jadi, kekalkan ketabahan anda dalam setiap rintangan dalam usaha menggapai impian.

KEKUATAN
Pastikan anda mempunyai perancangan yang jelas dan praktikal untuk mengambil tindakan selanjutnya bagi mencapai matlamat jangka panjang.

KECEMERLANGAN
Kecemerlangan bukanlah terletak pada mengejar kesempurnaan semata-mata. Sebaliknya, ia adalah langkah dalam melakukan usaha yang konsisten demi mencapai kejayaan hari demi hari dalam mana-mana bidang, sama seperti ikon kami dalam MILO® Generasi Aktif.